Sharine Gamelkoorn BURO MLBRGN Mediavormgever

WAAR WIJ TROTS OP ZIJN – ONZE NIEUWE HUISSTIJL LAAT HET ZIEN

Ken je de uitdrukking ‘bij de loodgieter thuis lekt de kraan’?
Met het team van BURO MLBRGN zetten we mooie projecten in de schijnwerpers. Maar toen we onze eigen huisstijl onder de loep namen, kwamen we tot de ontdekking dat we onszelf vergeten waren. Het was tijd om onszelf beter te laten zien, want we zijn best wel trots op ons bureau. We zullen je uitleggen waarom.

Het begon allemaal met een logo

Onze vormgever Sharine kreeg de opdracht om te inventariseren welke huisstijlelementen er allemaal in omloop waren. Ze miste een sterk logo. Wat er wel was aan uitingen bleek tot stand gekomen met inbreng van vrijwel iedereen. Zoals dat vaker bij ons gaat, hadden allerlei medewerkers in de loop der tijd een steentje bijgedragen. Het inspireerde Sharine om een logo te ontwerpen dat ze opbouwde met verschillende kubussen die samen een geheel vormen.


“Iedere medewerker is een bouwsteen en samen bouwen we aan het bedrijf.” Sharine

Van het een kwam het ander

Het concept dat Sharine maakte voor het nieuwe logo was direct een schot in de roos. Maar toen waren we er natuurlijk nog niet. Sharine ging verder met het ontwerp van patronen die in verschillende uitingen terugkomen. Naast de kleur turkoois, die BURO MLBRGN al jaren kenmerkt, gebruikte ze petrol en de accentkleur geel. Ze ontwierp onder meer visitekaartjes, een standaard voor formulieren, een bestand met alineastijlen voor InDesign en presentatiesheets. Uiteindelijk hebben we nu een uitgebreid handboek met richtlijnen, waar de meeste communicatieafdelingen jaloers op zouden zijn.

“Eenmaal bezig waren we niet meer te stoppen. We hebben zelfs stof besteld voor nieuwe
kussenhoezen.” Sharine

Wat betekent de nieuwe huisstijl voor BURO MLBRGN?

Met de nieuwe huisstijl laten we onszelf beter zien. Het geeft ons een trots gevoel, want het is best bijzonder wat we hier bereiken. BURO MLBRGN biedt participatieplekken op het gebied van online media. Om uiteenlopende redenen zijn de mensen die bij ons werken een keer tegen een grens aan gelopen, waardoor meedraaien in het arbeidsproces niet meer ging. Bij BURO MLBRGN kijken we anders naar deze grenzen.


“We kijken niet naar wat er niet kan, maar naar wat er wél kan.” Annet

Het is verrassend wat er mogelijk is en hoe mensen elkaar kunnen aanvullen, als je uitgaat van de eigen kracht. Iedereen die hier binnenkomt wordt een bouwblokje in het geheel dat we samen vormen. Met elkaar werken we aan mooie projecten die onze maatschappij verbeteren. Daar zijn we trots op en met de nieuwe huisstijl dragen we dat vanaf nu ook uit.


“We hebben allemaal onze eigen uitdagingen. Je weet van elkaar dat er een reden is dat je hier werkt en we veroordelen elkaar niet. Dat is fijn, er is een bepaalde herkenning. Niemand heeft ooit aan mij gevraagd waarom ik altijd vanuit huis werk. Dat wordt direct geaccepteerd.” Sharine

BURO MLBRGN blijft BURO MLBRGN

De ontwikkeling van de nieuwe huisstijl liet ons ook over onze naam nadenken. Misschien zou een naam die je niet altijd hoeft te spellen ook wel prettig zijn? Ook de verwijzing naar Malburgen leidt nog weleens tot verwarring. Maar onze naam draagt ook een verhaal. In de Arnhemse wijk Malburgen is het allemaal begonnen en ons kantoor zit daar nog steeds. Misschien is de naam niet
altijd even logisch en direct te begrijpen, maar dat zijn wij mensen ook niet. En daarom past hij nog steeds bij ons.

“Ik zeg altijd: bij ieder mens kan iets gebeuren waardoor het anders loopt. Ook ik kan morgen
een ongeluk krijgen dat alles verandert. Daarom weet ik: ik ben niet meer of minder. Dat
maakt het gelijkwaardig. We dragen bij BURO MLBRGN geen stempels, we zijn allemaal
mens.” Annet

Weten wanneer de volgende blog online komt? Laat je mailadres achter. 

Je krijgt alleen een mail als er een nieuwe blog is, maximaal één keer per maand.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EEN DOSIS HET-KAN-WEL INSPIRATIE IN JE MAILBOX?

Wil jij onze verhalen als eerste ontvangen? Laat dan je mailadres achter. Je krijgt alleen mail als er een nieuwe blog verschenen is, maximaal één keer per maand.