Selecteer een pagina
Werken voor je geluk

Werken voor je geluk

Wat betekent werk voor jou? Leef je om te werken of werk je om te leven? Het antwoord op die
vraag is niet altijd zwart-wit. Dat zie ik bij Wilma, die bij ons aanklopte omdat ze niet thuis wil zitten wachten op een baan.

Kan de trein wat zachter?

Kan de trein wat zachter?

Wat ik vaak zie is dat de lat hoog ligt. Veel mensen zijn een strenge baas voor zichzelf. Ik verleg de focus: laten we kijken waar jij heen wilt en wat jou daar brengt. Dat is soms lastig in een wereld die zo prestatiegericht is. Maar uiteindelijk is dat wel de weg. Als het goed met je gaat, kom je verder.

De eerste indruk

De eerste indruk

Ze zeggen dat het de eerste indruk is die telt, maar als je iemand leert kennen kijk je soms toch met andere ogen.

Samen kom je verder

Samen kom je verder

Mensen lijken inclusiviteit soms wel te zien als een soort liefdadigheid. Iets dat voortkomt uit de goedheid van je hart. Zouden we de ander niet betrekken, dan doen we hem of haar tekort. Ik zou het willen omdraaien: door niet iedereen te betrekken doe je jezelf tekort.

6 levenslessen die ik leerde van Monique de Hullu

6 levenslessen die ik leerde van Monique de Hullu

Wat mensen ook doen met hun leven, het is wel hun eigen leven. Leg niet je eigen standaarden op aan een ander. Sta open voor wat voor hem of haar een gelukkig leven is. Wat voor die persoon de volgende stap is. Als ik bij BURO MLBRGN gesprekken voer met medewerkers, heb ik dat in mijn achterhoofd.

Het is maar hoe je kijkt

Het is maar hoe je kijkt

Vaak hebben mensen het idee dat je een opleiding moet doen om er te komen. Maar Lisa kan nu, dankzij alle cursussen en werkervaring, meer dan sommige mensen na hun opleiding. Het leuke is dat je hier kunt kijken: wat wil jij en waar wil jij naar toe? Wij kunnen dat gewoon organiseren. In dit geval zie je dat iemand daar veel verder mee komt dan met een opleiding.

OP WEG NAAR WERK?

Wil je stappen zetten op weg naar werk? Daar kunnen we je bij BURO MLBRGN mee helpen.

BURO MLBRGN

Akkerwindestraat 41 6832CS Arnhem info@mlbrgn.nl